Zmeniť veľkosť písma
Aktuálny čas je Sob 01. Apr 2023 6:48:57

Odoslať novú témuOdoslať odpoveď Stránka 1 z 1   [ Príspevkov: 5 ]
Autor Správa
 Predmet príspevku: Rozstřik vody
PoslaťNapísal: Uto 16. Feb 2016 10:19:39 
Obrázok užívateľa

Ahojte, mluvil jsem s jedno osobou, která toho otestovala mooc

a doporučil mi , ať do sání před škrtící klapku stříkám vodu -1mm tryska -2 bar tlak

ale to jen když bude plyn na více jak 3/4. půjde to nastavit na IMF?

OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Rozstřik vody
PoslaťNapísal: Uto 16. Feb 2016 15:57:24 
Administrátor

Dovolil jsem si přesunout do diskuze. Ke vstřiku vody už jsem pár řádek napsal a nejen zde. viewtopic.php?f=14&t=118 voda se nevstřikuje na základě polohy škrtící klapky a pokud ti tohle někdo poradil moc o tom opravdu neví. ;) Vezmi si situaci kdy akceleruješ z 1500otaček a sešlápneš plný plyn a v tu chvíli začne vstřikovat voda - motor umře :) nevím jak si vyložit toto:
djmason píše:
vodu -1mm tryska -2 bar tlak
1mm tryska na vodu a její tlak 2bar nebo 1mm tryska a tlak v potrubí 2bar? Bud to špatně interpretuješ nebo dotyčný je jak už jsem jednou napsal - nevědomý :lol: (idiot) Ke spínání se používá se buď zátěž motoru nebo tlak/podtlak v sání. K ovládání můžeš použít FO14 ale většinou se to dělá tak,že k ovládání použiješ extra spínač a rovnou to ke vstřiku vody tomu naladíš i směs a předstih. Ještě pozor při ladění pomocí wb sondy. Na rozdíl třeba od lambda controlleru od imf(přihřeji si polívčičku :lol: ) který hlídá opravdu skutečnou teplotu samotné sondy a tím pádem sonda ukazuje skutečné hodnoty lambda(AFR). Jak už jsem zmiňoval i jinde,třeba integrovaná lambda sonda u polských ecu,14point7 a dalších diy afr kitů na rozdíl od těch profesionálních vypočítává AFR z předpokládané pracovní teploty 4.9(4.2) 780°C, odchylka od této hodnoty o více než ~25°C vede k nesprávnému výpočtu hodnoty lambda takže je nutné sondu do výfuku umístit tak aby se teplota kolem ní pohybovala v pracovní teplotě. AFR se poté dopočítává z tabulek právě v rozmezí 755-805°C Co v tabulce není...je poté afr medvědího lejna. A ted si představ že začneš vstřikovat vodu která dokáže teplotu egt snížit ne o 25°C ale až o 200°C a představ si co potom bude takový diy controller ukazovat za lambdu(afr). ;) :lol:

OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Uto 16. Feb 2016 17:07:37 
Obrázok užívateľa

Libor12

Jestli to chápu dobře, tak lambda controler od IMF dokáže dohánět ty teploty - narozdíl od jiných RJ.

hele bavil jsem se o tom s Bartošem a ten mi řekl, že jim to brutálně pomohlo.

řekl to takto: dvě čerpadla z odstřikovačů ( zdablovaný) z5 ventil 6mm hadička a tryska za ic a před škrtící klapku. Prvně používali 0,5mm trysku a pak i 1mm trysku , 3/4 plynu a stříkalo to, ale určitě to nebylo závislé jen na poloze klapky a prej jim to snížilo teploty nasávanýho vzduchu jako bejk.

OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Uto 16. Feb 2016 17:22:37 
Administrátor

djmason píše:
Libor12

Jestli to chápu dobře, tak lambda controler od IMF dokáže dohánět ty teploty - narozdíl od jiných RJ
Nejen imf,ale třeba innovate,plx,aem,tech edge a další.
djmason píše:
hele bavil jsem se o tom s Bartošem a ten mi řekl, že jim to brutálně pomohlo.

řekl to takto: dvě čerpadla z odstřikovačů ( zdablovaný) z5 ventil 6mm hadička a tryska za ic a před škrtící klapku. Prvně používali 0,5mm trysku a pak i 1mm trysku , 3/4 plynu a stříkalo to, ale určitě to nebylo závislé jen na poloze klapky a prej jim to snížilo teploty nasávanýho vzduchu jako bejk.

Pokud to pan Bartoš prováděl takto,ví o tom s prominutím úplné hovno. Vše co tu píšu ohledně vstřikování vody můžu podložit tunou dat a grafů. Kolik dá čerpadlo z ostřikovače? 4 bar? at nežeru tak ty zubové možná 5. Ke správné evaporaci je minimum 10 a ty opravdu účinné pracují s tlaky až 60 bar. Pokud si přečteš to co píšu v prvním odkaze a ty dva dokumenty pochopíš snad,že snížení teploty nasávaného vzduchu je jen naprosto okrajový bonus vstřiku vody. zapínat to na základě polohy tps je opravdu nesmysl - sepne vždy když bude přes 3/4 a to může být opravdu kdykoli. Proto se používá bud tlakový senzor nebo u prog ecu zátěž motoru.

OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Str 17. Feb 2016 16:49:31 

djmason: kdyby si chtěl, tak mam na prodej sadu vysokotlakého čerpadla + nějaké příslušenství co jsem kdysi koupil od Libora.

OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
Odoslať novú témuOdoslať odpoveď Stránka 1 z 1   [ Príspevkov: 5 ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia