Zmeniť veľkosť písma
Aktuálny čas je Ned 17. Okt 2021 18:15:42


Odoslať novú témuOdoslať odpoveď Stránka 2 z 3   [ Príspevkov: 66 ]
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Pia 12. Mar 2021 20:27:14 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
Takže ano na fotce je 1 válec UH a zkoušel jsem i těch -120 stupnu a ani tuk takže jsem prošel kabely propípal kam jaký jde takže na 1 Valec jde 1OF ,2 1OG ,3 1OH ,4 1OR ,5 1OS takže to je postupně jak má být


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Sob 13. Mar 2021 15:07:13 

Registrovaný: Uto 29. Jan 2013 22:25:12
Príspevky: 469
Tak podme na to takto ...

Daj ozubene kolo na medzeru ... toc snim dovtedy, kym nebude niektory / lubovolny piest v HU ..
ci uz to bude 3 2 alebo 4 ... (lebo ten bude ta nasa 1ka)
..
Z toho ti vyjde vlastne "uplne novy / iny" offset ..
daj vedet .. ako to vyslo ..


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Sob 13. Mar 2021 18:32:11 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
ještě jsem zkusil stříknout čistič brzd do sání a ono to má snahu jet na ten čistič nastavené to je na těch -120 stupnu a když točím motorem bez toho čističe tak jde cítit benzín


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Sob 13. Mar 2021 18:55:29 

Registrovaný: Uto 29. Jan 2013 22:25:12
Príspevky: 469
tak skus este offset 240 alebo -240


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Sob 13. Mar 2021 19:11:36 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
Takže jsem zkoušel 240 na benzín nic na čistič má snahu a na -240 benzín nic a čistič střilí do saní


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Sob 13. Mar 2021 19:14:25 

Registrovaný: Uto 29. Jan 2013 22:25:12
Príspevky: 469
tak si treba zobrat storboskop ...
a tu HU si najst ...


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Sob 13. Mar 2021 23:19:21 

Registrovaný: Uto 17. Sep 2013 19:14:06
Príspevky: 62
"+240"-nie je tak náhodou "-120"


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Sob 13. Mar 2021 23:26:48 

Registrovaný: Uto 29. Jan 2013 22:25:12
Príspevky: 469
nahodou je ...
otazne ale je ... "ako dalko" vie ist ecu "dozadu" ...

este mozno skusit cisla -60 +60


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Sob 13. Mar 2021 23:56:54 

Registrovaný: Uto 17. Sep 2013 19:14:06
Príspevky: 62
podla návodu :"Společné posouvání úhlů zubů lze provádět zadáním hodnoty Korekce PA a PB v rozsahu ±360°."
asi má zle zadané uhly vstreku.


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Ned 14. Mar 2021 3:29:07 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1558
Bydlisko: Dobříš
Máš špatně zadané úhly zapalování. Pokud ten motor zapaluje 1-5-2-4-3 tak je špatně 3 a 4 válec a pokud tvůj motor zapaluje 1-2-4-5-3 jak se všude píše pro motor NG tak je správně akorát 0 u prvního. Pokud si nejsi jistý co je správné tak prostě toč motorem a hledej úvrať každého válce.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Ned 14. Mar 2021 17:26:38 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
Libore motor palí určitě 1-2-4-5-3 tak jsem to zkusil přenastavit dal jsem to takhle 1-0 2-72 3-144 4-216 5-288 a na benzín nic a na čistič to chce jet ale zakopne jako kdyby to pálilo když je píst v DU což mi přijde divné :(
JRD MCLAREN Offset by měl být správně ne když to zapaluje na čistič ne ???
maxel ty uhly vstřiku mě napadly taky
Přikládám uložený konfigurační soubor


Prílohy:
Před přehraním FW.ig [55.14 KiB]
109 krát
Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Ned 14. Mar 2021 18:11:55 

Registrovaný: Uto 17. Sep 2013 19:14:06
Príspevky: 62
keď je XF-1valec,XG-2valec,XH-3valec,XR-4valec,XS-5valec,tak je zapalovanie správne,podla tej fotky, keď je isto 1.valec v HÚ tak je offset "-120°". začiatky vstreku by mali byť podla mňa asi takto:1valec 104° , 2valec248°, 3valec320°, 4valec32°, 5valec176°.


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Ned 14. Mar 2021 21:41:51 

Registrovaný: Uto 17. Sep 2013 19:14:06
Príspevky: 62
zabudol som , že sa zadáva uhol konca vstreku - tak približne :1.valec220°;2.valec4°;3.valec76°;4.valec148°;5valec292°; je to približne na vačku čo zatvára sací ventil 40° po DÚ


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Ned 14. Mar 2021 23:47:27 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1558
Bydlisko: Dobříš
Takže pokud zapaluje tak jak píšeš tedy 1-2-4-5-3 máš správně poze první dva. Zapiš to takhle 1-0,2-72,4-144,5-216,3-288 a musí fičet.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Pon 15. Mar 2021 0:00:12 

Registrovaný: Uto 17. Sep 2013 19:14:06
Príspevky: 62
po 72° je rozdelenie na rozdelovači-vačka ,ale on má snímač na kluke takže 144°


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Pon 15. Mar 2021 0:40:21 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1558
Bydlisko: Dobříš
Pokud používá čidlo na klice může to buď /2 nebo jednou správně a další otáčku do výfuku.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Uto 16. Mar 2021 19:26:45 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
takže počkat ,ano mám snímaní jen na klice ,takže teda když zapalovaní Dám 1-0° 2-72° 2-288° 4-144° 5-216° tak se nic neděje a když přenastavím i vstřiky na 1.valec220°;2.valec4°;3.valec76°;4.valec148°;5valec292° co psal maxel taky vůbec nic


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Uto 16. Mar 2021 20:34:51 

Registrovaný: Uto 17. Sep 2013 19:14:06
Príspevky: 62
zapalovanie nechaj tak ako si mal- XF-1valec,XG-2valec,XH-3valec,XR-4valec,XS-5valec,tak je zapalovanie správne,podla tej fotky, keď je isto 1.valec v HÚ tak je offset "-120°",XF=0°;XG=144°;XH=216°;XR=288°;XS=72°;palivo nechaj ako som písal. Zapalovanie musí ísť po 144° lebo tak je lomená kluka,72°je na rozdelovači ,lebo 360/5=72 a prevod medzi vačkou a klukou je 1/2 ,takže 72x2=144


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Uto 16. Mar 2021 21:16:07 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
takže 1 válec v HU změřeno 120 nastavené -120 v jednotce uložené do flash a přidám screen jak jsem to nastavil


Prílohy:
nastavení podle maxel.jpg
nastavení podle maxel.jpg [ 399.02 KiB | Zobrazené 2896 krát ]
Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Str 17. Mar 2021 10:01:30 

Registrovaný: Uto 17. Sep 2013 19:14:06
Príspevky: 62
zapalovanie som ti tak nepísal ako si nastavil: XF-1valec,XG-2valec,XH-3valec,XR-4valec,XS-5valec;XF=0°;XG=144°;XH=216°;XR=288°;XS=72°


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Str 24. Mar 2021 18:51:17 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
Tak dneska jsem se k tomu dostal pořád nic :(


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Ned 28. Mar 2021 12:09:23 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1558
Bydlisko: Dobříš
Co všechno se na tom motoru předělávalo? Natoč ještě jeden oscilogram,kde bude vidět mezera a zub index jestli dochází k synchronizaci prvního zubu. Pokud ano,není problém v nastavení úhlů,ale něčem jiném.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Ned 11. Apr 2021 19:44:20 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
Takže na motoru je předělané : palivová pumpa, regulátor tlaku paliva (je z nějakého auta nevím kolik udržuje tlaku mám objednaný nový), vstřiky, zapalovací cívky, snímač kliky, škrticí klapka + snímač polohy klapky, Map senzor, volnobežný ventil, a teplotní čidla vzduchu a vody


Prílohy:
cfghfh.jpg
cfghfh.jpg [ 239.71 KiB | Zobrazené 2596 krát ]
Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Pon 12. Apr 2021 19:42:31 

Registrovaný: Uto 29. Jan 2013 22:25:12
Príspevky: 469
..ideme to skusit zapalovat od ineho valcu ako je 1. .. ??


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Uto 13. Apr 2021 13:17:05 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1558
Bydlisko: Dobříš
1 valec je správně. Ale tady opět není synchronizace 1 zubu mezery. Takhle to musí vypadat. Modrá čára zub indexu musí začínat v mezeře. Pokud tam nebude,ecu neví kde má 1. válec. Tady na tom oscilu je indukční snímač a na signálu je vidět nevycentrovaný trigger kdy se zuby vzdalují a přibližují ke snímači. Zaškrtni invert toho čidla,body snímání 3,filtr 10 ms a natoč oscilo kde je vidět mezera.


Prílohy:
Image11.jpg
Image11.jpg [ 235.07 KiB | Zobrazené 2574 krát ]

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok
Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odoslať novú témuOdoslať odpoveď Stránka 2 z 3   [ Príspevkov: 66 ]
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Slovenský preklad: Senky & Kamahl.