Zmeniť veľkosť písma


Odoslať novú témuOdoslať odpoveď Stránka 1 z 1   [ Príspevkov: 18 ]
Autor Správa
 Predmet príspevku: Polovodičové teplotní čidla
PoslaťNapísal: Pia 18. Okt 2013 20:59:35 

Registrovaný: Ned 24. Feb 2013 20:43:59
Príspevky: 529
Dovolil bych si doporučit polovodičové teplotní čidla, jistě přesnější, než jakékoli odporové měření se značným rozptylem parametrů nejen při výrobě, ale i čase.. konkrétně jde o výrobky AD TMP35/36/37, velikost pro naše účely TO92..připojitelné na kterýkoli analogový vstup a napájení..stačí na bloku či kdekoli jinde vrtnout malou dírku o velikosti čidla tak, aby šlo suvně a zakápnout lepidlem.. sám je používám u všech dodělávaných čidel k jednotkám MASTER
http://www.analog.com/static/imported-f ... _36_37.pdf


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Pia 18. Okt 2013 22:00:13 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1557
Bydlisko: Dobříš
Nějaký odkaz kde koupit? Díky.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Sob 19. Okt 2013 8:19:21 

Registrovaný: Ned 24. Feb 2013 20:43:59
Príspevky: 529
http://www.tme.eu/cz/details/tmp36gt9z/ ... -devices/#


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Sob 19. Okt 2013 10:34:08 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1557
Bydlisko: Dobříš
Díky za odkaz,určitě vyzkouším. Na teplotu motoru ok,vzduch u atmo motoru celkem taky ale u turba díky reakci nepoužitelné. Tam dochází ke změnám teploty vzduchu řádově desítek stupňů nahoru dolů během několika sekund.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Uto 22. Okt 2013 20:31:04 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1557
Bydlisko: Dobříš
tak čidla dorazí zítra. Mám tu shodou okolností jedno turbo tak to hned reakce vyzkouším.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Str 23. Okt 2013 19:03:10 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1557
Bydlisko: Dobříš
právě jsem se vrátil z hradu... :) ne,z dílny. Otestováno i na turbu. Dá se to použít a za dvacet kaček super věc. Jaké jsou zkušenosti s životnosti?

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Str 23. Okt 2013 20:09:25 

Registrovaný: Ned 24. Feb 2013 20:43:59
Príspevky: 529
Naprosto standardní..nemá se na tom co pokazit, když to není mechanická záležitost a kabel od čidla je k něčemu přichycený a ne unášený vibracemi po prostoru


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Pia 08. Nov 2013 22:35:40 

Registrovaný: Str 03. Apr 2013 22:22:35
Príspevky: 485
Bydlisko: Klatovy
Na TME už nemají, tak jsem to vzal z GME: http://www.gme.cz/tmp36gt9z-p530-093 (akorát to tam mají asi 2x dražší). Zítra vyzkouším na teplotu vzduchu.


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Pia 08. Nov 2013 23:14:07 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1557
Bydlisko: Dobříš
obě čidla jak na teplotu vody tak na vzduch jsem odvrtal a čidlo dal dovnitř a zalil epoxy s kovem. Funkce bez problémů. Co do rychlosti a přesností nesrovnatelné s továrními oem odporovymi čidly zvlášť 20let starými. :)

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Sob 09. Nov 2013 10:36:43 

Registrovaný: Ned 24. Feb 2013 20:43:59
Príspevky: 529
jak kdybych to neříkal :)


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Pia 22. Nov 2013 23:19:56 

Registrovaný: Ned 24. Feb 2013 20:43:59
Príspevky: 529
Zde je kalibrace TMP36 pro MASTER
ValueAI1_0=0,4
ValueAI1_1=0,535
ValueAI1_2=0,670
ValueAI1_3=0,805
ValueAI1_4=0,940
ValueAI1_5=1,075
ValueAI1_6=1,210
ValueAI1_7=1,345
ValueAI1_8=1,480
ValueAI1_9=1,650
ValueAI1_10=1750
ValueAV1_0=-10
ValueAV1_1=3,5
ValueAV1_2=17
ValueAV1_3=30,5
ValueAV1_4=44
ValueAV1_5=57,5
ValueAV1_6=71
ValueAV1_7=84,5
ValueAV1_8=98
ValueAV1_9=111,5
ValueAV1_10=125


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Pon 28. Júl 2014 17:32:19 
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str 07. Aug 2013 23:25:00
Príspevky: 348
ahojte...
neměli jste někdo problém s rozchozením tmp36?

když ho připojím k jednotce, jednotka měří 5V, pokud výstup čidla od jednotky odpojím, měřím 0,8V (podle teploty v dílně).. :D

přijde mi, že ten sensor není schopen přetlačit ten pull-up nebo co to je v jednotce...

nějaké nápady?..... :?

_________________
BMW E36 325turbo * Lancia Delta 2.0užbezturbo * eRko na lepší časy * utahanej dělník audi A4 B6


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Pon 28. Júl 2014 18:43:08 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1557
Bydlisko: Dobříš
řešil to už fokr tady
fokr_jr píše:
takže:
čidla čidlujou obě, ale musel jsem je hodit na AI1 a AI2, na AI3 a AI4 mám při odpojených čidlech nějakých 7,6V výstup a svítí mi v controlu oba vstupy jako aktivní. na těch AI1 a 2 je při odpojených čidlech nějakých sotva měřitelných 0,02V.

když AI3 nebo 4 ukostřím, tak jednotka reaguje, ale to co mi leze z čidla, kolem 0,6V za studena s jednotkou ani nehlo. nebude teda něco s těma vstupama 3 a 4?

viewtopic.php?f=15&t=123&p=3309#p3309

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Pon 28. Júl 2014 18:58:36 
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str 07. Aug 2013 23:25:00
Príspevky: 348
..diky moc, myslel jsem si to..prohodim je s Tps a bude to.. :)

_________________
BMW E36 325turbo * Lancia Delta 2.0užbezturbo * eRko na lepší časy * utahanej dělník audi A4 B6


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Str 20. Sep 2017 12:53:25 

Registrovaný: Ned 10. Mar 2013 1:22:36
Príspevky: 279
jakou máte po nějakém čase zkušenost s těmito polovodičovými čidly? mě odešlo už třetí na ECT a jedno na IAT... dělám něco špatně, nebo je chyba jinde?


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Str 20. Sep 2017 23:49:13 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1557
Bydlisko: Dobříš
Evidentně jim nedělá dobře teplo z pajky. Lisuju to na kabely pomocí dutinek a od té doby neodeslo ani jedno.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Str 01. Nov 2017 15:10:40 

Registrovaný: Ned 24. Feb 2013 20:43:59
Príspevky: 529
To je zajmavé.. já je zase pájím a nikdy sem to jinak nedělal - nicméně mikropájkou, která je zemněná - má ochrany proti statice


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Pon 06. Nov 2017 9:40:37 

Registrovaný: Ned 10. Mar 2013 1:22:36
Príspevky: 279
já taky používal mikropájku. pouze hobby neuzemněnou teda, ale... ¨
čidla vždy vypověděla až po nějakém čase, řádově několika měsících


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odoslať novú témuOdoslať odpoveď Stránka 1 z 1   [ Príspevkov: 18 ]


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Slovenský preklad: Senky & Kamahl.