Zmeniť veľkosť písma


Odoslať novú témuOdoslať odpoveď Stránka 1 z 1   [ Príspevkov: 12 ]
Autor Správa
PoslaťNapísal: Sob 09. Máj 2015 21:10:30 

Registrovaný: Ned 24. Feb 2013 20:43:59
Príspevky: 529
Ano, během tří dnů už třetí revize firmwaru.. viděl už jste někde takovou rychlost reakce vývojového teamu ?

- zvýraznění označených políček v tabulce předstihu a vstřiku.
- Možnost automatického zápisu (zápis je odčasován na 0.5s ať je možno více kliků najednou)
- Posun vybraných bodů na tlačítka "+" a "-" nebo PgDown a PgUp
- Možnost označení více bodů a jejich posun
- Při šířce záběru 1 pro změnu tabulky se mění jen jeden políčko
- Pak jsem opravil v Editoru křivky Lineární proložení, předtím byla chyba pro 0 otáček.
- Optimalizována vizualizace vs zápis - stabilita aplikace
- Opravena konverze dat při zápisu


Prílohy:
FIRMWARE_FPGAV8_33_CPUV8_37x3.zip [1022.21 KiB]
634 krát
Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Sob 20. Jún 2015 1:32:00 

Registrovaný: Str 03. Apr 2013 22:22:35
Príspevky: 485
Bydlisko: Klatovy
V dataloggu jsem narazil na divnou věc. Vyfiltroval jsem si okamžiky kdy by mělo docházet k brzdění motorem (rpm>4000 a vstřikovací mapa číslo 1) a docela koukám co je tam za hodnoty délky vstřikování - kolem 60ms (přitom úplně maximální hodnota v mapě je 8ms). Podle mě si master neví rady s hodnotou délky vstřiku 0,00ms a začne tam prát tolik paliva.


Prílohy:
Výstřižek.PNG
Výstřižek.PNG [ 112.25 KiB | Zobrazené 25624 krát ]
Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Sob 20. Jún 2015 12:32:58 

Registrovaný: Str 03. Apr 2013 22:22:35
Príspevky: 485
Bydlisko: Klatovy
Byl jsem to teď testnout a když začnu brzdit motorem v pásmu otáček kde mam nastavený vstřikování 0,00ms, tak AFR vyletí do nejbohatšího.. Takže opravdu někde musí být chyba.. Zatím zkusím trochu zvednout délku vstřikování, jestli to nepomůže...


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Ned 21. Jún 2015 23:22:43 

Registrovaný: Str 03. Apr 2013 22:22:35
Príspevky: 485
Bydlisko: Klatovy
Tak jsem hodnotu délky vstřikování zvednul na 0,1ms a už je to OK..


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Pon 22. Jún 2015 15:11:27 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1557
Bydlisko: Dobříš
Stejnou radu jsem dostal i já,zadat 0.1ms. Já jsem našel chybu v rozdílu hodnot toho co ukazuje bargraf a vizualizace,rozdíl cca 2%. Dál se vzájemně kopírují hodnoty parametru XC v regulaci otáček a regulaci turba. Neustále chyba ve filtru nastavení vstupů - nastavíš 5s a hodnota se mění uplně jinak. a funkce akcelerační pumpy u turba je tragédie.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Pon 22. Jún 2015 19:33:32 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1557
Bydlisko: Dobříš
A přestože ing Taraba a Hrnous tvrdí, ze chybu našli, opět jsem ted nahrával do flash az na druhý pokus. Zamek nepoužit,fw i aplikace aktuální ,jiny pc a jednotka byla na opravě u výrobce. Děje se to i nekomu jinému?

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Uto 23. Jún 2015 14:30:23 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1557
Bydlisko: Dobříš
Tak jsem se včera dozvěděl že hodnota % pod bargrafem a % ve vizualizaci je každá jiná. Předpokládal jsem že když mám na AI1 nastaveno 0-100% pro lineární rozsah napětí měly by se hodnoty % ve vizualizaci a bargrafu shodovat. Není tomu tak. Sice zhruba po 80% rozsahu vizualizace i bargraf ukazují totožné hodnoty a jen mezi cca 5-25% se hodnoty liší v rozmezí cca 2-3%,dokonce jsem si našel jeden starší fw kde to totožné hodnoty ukazovalo v celém rozsahu,toto je ted v pořádku. Sice už jsem se na to ptal,respektive považoval to za chybu už před 14dny,bylo mi odpovězeno až včera. Parametr XC - frekvence spínání PWM je totožná pro funkci FO10 - regulaci otáček i FO11 regulace tlaku turba je společný. Master umí jen jednu frekvenci. To co jsem považoval za chybu je vlastnost. Bohužel velmi omezující. Mám ted na volnoběh servo motorek s doporučenou PWM frekvencí 120Hz a elmg ventil s doporučenou freq 250-300Hz. Tudíž bud funguje motorek nebo tlak turba. Doted jsem dělal turba s externím EBC tak mne tato "vlastnost" nějak unikla. Bylo by tedy dobré při pořizování hw akčních členů brát zřetel. Na akcelerační pumpu se mi žádné odpovědi nedostalo,částečně se to dá suplovat řízením vstřiku dle TPS,ale není to uplné řešení problému. U atmosfery ještě ta díra není tolik znát,ale při řazení v full boostu je tam díra určitě 300-500ms než se to srovná,zareaguje na to i lambda - lean.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Str 24. Jún 2015 15:17:22 

Registrovaný: Pon 13. Apr 2015 14:32:12
Príspevky: 206
Mě jde nahrávání do flash i ram bezchybně. Zatím mi to neudělalo žádnou chybu. Když tedy pominu vybití baterky noťase.
Do ram jsem už udělal minimálně 200 zápisů a do flash určitě kolem 50ti.


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Str 24. Jún 2015 16:30:22 

Registrovaný: Ned 24. Feb 2013 20:43:59
Príspevky: 529
Je tu novější verze, tak zkuste tu. Zatím tu nechám i tuto stávající, než se to u pár lidí prověří.


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Str 24. Jún 2015 23:18:34 

Registrovaný: Str 03. Apr 2013 22:22:35
Príspevky: 485
Bydlisko: Klatovy
S nahráváním do flash taky problém nemám.
Spíš by mě zajímalo, proč ukládání .ig do PC teď trvá tak dlouho? Nesouvisí to s tím zámkem ECU?
A jakej je teď problém s tou akcelerační pumpou?


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Štv 25. Jún 2015 9:33:29 

Registrovaný: Ned 24. Feb 2013 20:43:59
Príspevky: 529
Neukládáš *.ig soubor na flashdisk ? Tam to oproti ukládání přímo v pc trvá celou dobu několikanásobně déle


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Štv 25. Jún 2015 14:56:50 

Registrovaný: Str 03. Apr 2013 22:22:35
Príspevky: 485
Bydlisko: Klatovy
Ukládám normálně do systémovýho HDD. Dělá mi to u obou notebooků..
Teď jsem to měřil a ukládání trvá cca 29s, což se dá přežít.. Ale v těch předchozích verzích to trvalo jenom pár sekund.


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odoslať novú témuOdoslať odpoveď Stránka 1 z 1   [ Príspevkov: 12 ]


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Slovenský preklad: Senky & Kamahl.