Zmeniť veľkosť písma


Odoslať novú témuOdoslať odpoveď Stránka 1 z 1   [ Príspevkov: 19 ]
Autor Správa
 Predmet príspevku: Co v návodu chybí...
PoslaťNapísal: Pon 30. Dec 2013 1:18:38 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1534
Bydlisko: Dobříš
Protože s masterem pracují od jeho samého začátku,některé věci beru jako samozřejmost. Protože už tu máme víc jak 50 registrovaných Uvítal bych proto vaše názory a postřehy na to co vám v návodu není zřejmé nebo tam chybí,at už jednotku máte nebo uvažujete o její koupi nebo prostě jste jen zvědaví jak co funguje a co k čemu je. Jedině přes zpětnou vazbu uživatelů se dá nebo změnit nebo zlepšit či doplnit.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Co v návodu chybí...
PoslaťNapísal: Pon 30. Dec 2013 16:56:25 

Registrovaný: Str 11. Dec 2013 9:04:35
Príspevky: 77
Já bych chtěl jenom upozornit na situaci, kterou jsem zažil při oživování Masteru. Master byl zakoupen před týdnem a zapojil jsem si ho na stole, čidla nasimuloval potenciometry, otáčkové čidlo generátorem a osciloskopem sledoval co a jak. Nejprve jsem data zapisoval do RAM a vše pracovalo jak má. V jisté chvíli jsem po zapsání dat do paměti flash zjistil, že data se bez problému přesunula, dokonce šla zpět stáhnout a vypadala bezchybně. Bohužel v tu chvíli se data z karty konfigurace otáčkového snímače vůbec neuplatnila a master pracoval s jakýmsi defaultním nastavením. Upřímně řečeno být to zabudované v autě tak na to téměř nejde přijít budete hledat a hledat. Závadu způsobovala verze obslužného programu Master, který netuším z jakého důvodu výrobce přiložil na CD ve verzi 8_9. Po stažení verze 8_20 vše funguje jak má. Takže pozor nejen na verzi firmware, ale i verzi programu master.


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Co v návodu chybí...
PoslaťNapísal: Str 01. Jan 2014 15:42:31 

Registrovaný: Str 11. Dec 2013 9:04:35
Príspevky: 77
Narazil jsem na docela podstatnou nesrovnalost ohledně zatížitelnosti výstupů TCI. V návodu je uvedena zatěžovací impedance 0,2 - 25 ohmu a na nálepce Masteru je 1,0 - 5,0 ohmu. Jak to tedy je ? Tuším, že jsem ještě někde zahlédl i uvedenou jinou zatížitelnost výstupů 10A-10D a 10E-10S, nechce se mi to kvůli tomu rozdělávat, ale jsou všechny výstupy osazeny stejným tranzistorem a jsou stejně chlazeny ?


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Co v návodu chybí...
PoslaťNapísal: Str 01. Jan 2014 21:00:20 

Registrovaný: Ned 24. Feb 2013 20:43:59
Príspevky: 529
Datasheety k tranzistorům tu někde jsou, zbývá si jen vypočíst patřičnou SOA,jsou buzeny mosfet drivery, takže počítejte s Ugs10V a balení je plně plastový "tetrapack" :)


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Co v návodu chybí...
PoslaťNapísal: Str 01. Jan 2014 21:11:56 

Registrovaný: Str 11. Dec 2013 9:04:35
Príspevky: 77
Datasheety jsem našel, chlazeny jsou všechny stejně ? Udivilo mě totiž že v jednom z manuálů byly opravdu uvedené různé zatěžovací impedance výstupů 10A-10D a 10E-10S a není mi jasné proč. Díky.


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Co v návodu chybí...
PoslaťNapísal: Str 01. Jan 2014 21:14:38 

Registrovaný: Ned 24. Feb 2013 20:43:59
Príspevky: 529
všechny jsou v jedné řade zadní plochou k deklu - to jsou ty 4 šrouby zespodu v řadě na straně USB konektoru, potom jsou dva šrouby driveru pro trafo a v případě extended verze ještě další blíže extended konektoru


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Co v návodu chybí...
PoslaťNapísal: Str 01. Jan 2014 21:52:29 

Registrovaný: Str 11. Dec 2013 9:04:35
Príspevky: 77
ok, dík


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Co v návodu chybí...
PoslaťNapísal: Str 01. Jan 2014 21:53:39 

Registrovaný: Ned 24. Feb 2013 20:43:59
Príspevky: 529
a jsou otočené logicky chladící plochou ven, takže nemá smysl to kuchat, nic na nich logicky neuvidíš :)


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Co v návodu chybí...
PoslaťNapísal: Štv 02. Jan 2014 20:28:38 

Registrovaný: Uto 17. Sep 2013 19:14:06
Príspevky: 55
renda15 píše:
Narazil jsem na docela podstatnou nesrovnalost ohledně zatížitelnosti výstupů TCI. V návodu je uvedena zatěžovací impedance 0,2 - 25 ohmu a na nálepce Masteru je 1,0 - 5,0 ohmu. Jak to tedy je ? Tuším, že jsem ještě někde zahlédl i uvedenou jinou zatížitelnost výstupů 10A-10D a 10E-10S, nechce se mi to kvůli tomu rozdělávat, ale jsou všechny výstupy osazeny stejným tranzistorem a jsou stejně chlazeny ?


tento problém som riešil aj ja ,mám TCI cievky s odporom 0,3 ohm čas budenia som mal nastavený na
3ms a odišli všetky spínacie tranzistory , jednotku som poslal na opravu ,a odvtedy sa v nápovede objavuje text:(pro nízkoohmové TCI cívky s odporem 0.2 - 1.0ohm zadejte XTIME= <0.5 - 2.0>[ms] !!!),teraz mám XTIME =1,5ms a jednotka funguje


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Co v návodu chybí...
PoslaťNapísal: Štv 02. Jan 2014 21:12:02 

Registrovaný: Ned 24. Feb 2013 20:43:59
Príspevky: 529
což se dá docela chápat..nějak se to kompenzovat musí..celkově doba spějě k CDI cívkám a tak je jednotka řešená tak trochu univerzálním způsobem a používá se proto vysokonapěťový mosfet namísto pomalého IGBT


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Co v návodu chybí...
PoslaťNapísal: Štv 02. Jan 2014 23:55:01 

Registrovaný: Sob 13. Apr 2013 15:30:15
Príspevky: 347
Bydlisko: Klášterec nad Ohří
Ahoj ten Problem s TCI mam asi i ja odesly mi 10A az 10D take mam nizkoodporove a take sem mel 3ms...


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Co v návodu chybí...
PoslaťNapísal: Pia 03. Jan 2014 0:44:00 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1534
Bydlisko: Dobříš
no a to bude problém,protože zrovna pro ty jejich cívky uvádí autodata 3.6ms .takže buď osadit pořádný tranzistor nebo to zkoušet způsobem co dělám já,že začnu s xtime na 1ms a pridávám po desetinach až se dostaví výsledek.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Co v návodu chybí...
PoslaťNapísal: Pia 03. Jan 2014 0:51:52 

Registrovaný: Sob 13. Apr 2013 15:30:15
Príspevky: 347
Bydlisko: Klášterec nad Ohří
No ja vedel ze to nebude tak jednoduche .......Pockam az se ozve IMF dneska vyzvedli zasilku ...tak az bude Master tak zacnu na 1,5ms ... kdyz to bude malo tak to proste nebude palit nebo to bude palit slabe a ja to poznam az v zatezi ???? to vazne neni sranda.....


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Co v návodu chybí...
PoslaťNapísal: Pia 03. Jan 2014 0:59:23 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1534
Bydlisko: Dobříš
silná jiskra je ostrá,čistě bílá nebo má trošku nádech do modra. Slabá jiskra je žlutá a na krajích je do červeno oranžová nebo je taková celá. Ale jak píše Hrnous. Přes ten mosfet se nabíjení může o hodně zkrátit a standartní motronic z 96 používá ibgt. čili čas co platil tehdy pro něj nemusí platit dnes.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Co v návodu chybí...
PoslaťNapísal: Pia 03. Jan 2014 1:20:38 

Registrovaný: Sob 13. Apr 2013 15:30:15
Príspevky: 347
Bydlisko: Klášterec nad Ohří
Oukej diky za info Pisu si denicek a uz ma asi 1248 stranek .......


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Co v návodu chybí...
PoslaťNapísal: Str 20. Máj 2015 23:06:08 

Registrovaný: Pon 13. Apr 2015 14:32:12
Príspevky: 203
Ahoj. Můžu prosím někoho poprosit o vysvětlení tabulky rozšířených funkcí?

Zatím vstupy

-K čemu slouží první sloupec (zaškrtávací políčka FI.1 až FI.16) ?
-Třetí sloupec slouží k provázání vstupů (čidel) ?
-co jsou sloupce X0 až X10 ?
-v návodu jsou zmíněny parametry XA- XS , nikde je tam nevidím,to je co?
- Mohl by jste mi někdo vysvětlit alespoň jede řádek v tabulce ?


Prílohy:
rozšířené funkce.jpg
rozšířené funkce.jpg [ 143.24 KiB | Zobrazené 41539 krát ]
Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Co v návodu chybí...
PoslaťNapísal: Str 20. Máj 2015 23:51:26 

Registrovaný: Str 03. Apr 2013 22:22:35
Príspevky: 485
Bydlisko: Klatovy
1) Pro invertování vstupního signálu.
2) To je myslím pro záložní vstup (kdyby např. první čidlo selhalo, tak ho nahradí druhé) - u auta to nejspíš nikde nevyužiješ...
3) Nastavení parametrů pro jednotlivé funkce - viz nápověda k funkcím.
4) To je nastavení výstupů - přepni na tabulku výstupů a koukni k nápovědě...
5) Myslím že nápověda je dost srozumitelná.. ale vysvětlím funkci regulace teploty FI.12 pro ovládání sahary.
V druhém sloupci zvolíš vstup kterým měříš teplotu vody (v nastavení vstupů musíš mít čidlo nakonfigurované, aby při správném napětí ukazovalo správnou teplotu). Parametr X0 je pak teplota při které sepne výstup např. 94°C a parametr X1 je teplota při kterém výstup rozepne např 90°C. Pak musíš přepnout na tabulku výstupů a v předposledním sloupci si zvolíš u požadovaného výstupu (např DO1) danou funkci...


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Co v návodu chybí...
PoslaťNapísal: Pia 22. Máj 2015 0:21:04 

Registrovaný: Pon 13. Apr 2015 14:32:12
Príspevky: 203
Diky moc .

Invertovani znamena tzv obraceni ? Treba ze mi napeti klesa misto stoupa?

Jak a kde se treba konfiguruje snimac teploty?

Promin, ze se tak blbe ptam. Nechci nic odcoudit, tak to chci predem pochopit. Ted se na svem projektu chystam zapojit snimac teploty a rad bych ho spravne a presne nastavil. Ty chvile beznadeje co jsem zazil s nastavenim hall si uz opakovat nechci. Uz jsem si myslel ze jsem totalni blb a bylo to spatnym fw a aplikaci. Nez mi to doslo a vznesl spravny dotaz zde na foru ubehlo asi 20 hodin zkouseni a mereni. :-)))


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Co v návodu chybí...
PoslaťNapísal: Pia 22. Máj 2015 8:34:04 

Registrovaný: Ned 24. Feb 2013 20:43:59
Príspevky: 529
Invertování je obrácení, slouží HLAVNĚ pro invertování logických úrovní, tj hlavně pro tlačítlo, spínač a spol, né pro čidla, potenciometry a jiné.
Kalibrace snímačů jako teploměr se provádí na speciální stránce - dáš nahoře v menu šroubovák s klíčem a dole kolečko se šipkou pro přepnutí na druhou stranu.
Máš tam potom kolonku pro každý vstup. Pro pochopení je ideální si otevřít nějaký už vytvořený konfig a povrtat se v tom. V podstatě potřebuješ říct masteru že při jakém napětí bude jaká teplota a kolik by sis to představoval jako hodnotu v %. Ta je důležitá hlavně při regulacích.


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odoslať novú témuOdoslať odpoveď Stránka 1 z 1   [ Príspevkov: 19 ]


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Slovenský preklad: Senky & Kamahl.