Zmeniť veľkosť písma
Aktuálny čas je Štv 17. Okt 2019 18:08:07


Odoslať novú témuOdoslať odpoveď Stránka 1 z 5   [ Príspevkov: 115 ]
Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Chyby v software
PoslaťNapísal: Pon 07. Jan 2013 17:48:43 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1521
Bydlisko: Dobříš
Pokud najdete nějaké chyby v sw tak je i s .ig souborem a popisem chyby vkládejte sem.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Str 20. Nov 2013 18:04:11 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1521
Bydlisko: Dobříš
Když ve verzi 8.12 editujete kalibrační tabulky a ukládáte do RAM mizí vám graficky ve vizualizaci budíky a to samé indikátory na pravé straně?

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Str 20. Nov 2013 21:57:23 

Registrovaný: Štv 21. Mar 2013 10:10:53
Príspevky: 76
Indikátory s eobjeví ve chvíli kd yje znovu nastavíš. oni zmizí proto že s esmaže jejich nastavení ( muj poznatek .. )


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Pia 21. Feb 2014 22:13:49 

Registrovaný: Uto 29. Jan 2013 22:25:12
Príspevky: 454
NEFUNKCNY POSUV MAP VSTREKU vo firmware 8.20 a 8.21

hodnotu vstreku to neposuva linearne podla indexu, ale skokovo.

na chybu prisiel renda15 a vsimol si ju pri ladeni uz Marab,
bych tal krk na to, ze v starsich verziach to fungovalo,
ale bohuzial mam HW8.20, starsi fw tam nenahram.


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Ned 02. Mar 2014 22:11:00 

Registrovaný: Str 03. Apr 2013 22:22:35
Príspevky: 485
Bydlisko: Klatovy
Při ladění jsem si všiml že nejde přehrát doba sepnutí čerpadla (FO.8 XTIME). Minulý rok jsem měl nastaveno 10s a teď když nahraju program kde je nastaveno 3s, tak to pořád běží 10 sekund...


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Štv 13. Mar 2014 17:43:38 

Registrovaný: Str 11. Dec 2013 9:04:35
Príspevky: 77
Tak mám pro Vás chlapci další věc k přemýšlení. Dnes mi to opět nedalo a trochu jsem měřil. Chtěl jsem odpovědět Marabovi na otázku, zda opravdu dojde k rozepnutí tci výstupu ve chvíli kdy to má pálit. Je to opravdu tak a odchylky jsou v závislosti na otáčkách minimální. Měřil jsem to v závislosti na otáčkách podle mapy bez vlivu posunu FI.2. Pak jsem se dal na měření úhlu vstřiku a ajhle. Úhel zadaný v tabulce moc nesouhlasil 20 stupňů tam 20 stupňů sem, to už jsem zpozorněl. Závěr je takový, že úhel ukončení vstřiku se z nějakého záhadného způsobu posouvá v závislosti na změně předstihu. Ověřoval jsem to nejdříve pouze tlačítkama posunu, ale bohužel to reaguje i na změnu dle křivky. Nejdřív jsem si myslel, že imf uvažovali se zpožděním uzavírání vstřikovača, ale moc to na to nevypadá. To jsem zvědav co nám na to zase odpoví. Je možné, že to nemusí mít vliv na nic, ale ten posun může být poměrně výrazný a minimálně je dobré o tom vědět. Pokud chce ještě někdo odměřit něco konkrétního dejte vědět, přes víkend bych se tomu mohl věnovat.


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Štv 13. Mar 2014 17:50:25 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1521
Bydlisko: Dobříš
Super,že se tomu takto ještě někdo věnuje! A ještě to má závislost i na čase jak jsem zjistil.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Štv 13. Mar 2014 18:01:54 

Registrovaný: Str 11. Dec 2013 9:04:35
Príspevky: 77
Na tom čase má trochu závislost i předstih, ale tato změna je pouze dočasná, být to řešené analogově tak to vypadá jako když se tam nabíjí a vybíjí kondenzátor. Jinak ta změna úhlu vstřiku přesně odpovídá změně předstihu.


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Štv 13. Mar 2014 23:18:18 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1521
Bydlisko: Dobříš
cituji odpověď: O posunu uhlu vstriku v zavislosti na predstihu vim. Je do dano navazanosti na funkci vypoctu otaceni motoru pro spinani zapalovani. Toto lze uz ovsem brat jen jako vlastnost. Na jine reseni nema FPGA misto, prostor je vycerpan do posledniho bitu, nelze si do nekonecna pridavat nove rysy. Posun zavirani vstriku spolu s predstihem ma smysl jelikoz doba zavirani jehly i rychlost sireni smesi ma konstantni cas, tak by s rostoucima otackama melo probehnout drive, stejne jako predstih. Rozsireni funkci je mozne jen s vetsim FPGA a tedy novym, vetsi a drazsi jednotkou, tato je zatim v nedohlednu jelikoz jedina oblast ktera MASTER ufinancuje jsou kogenerace a vojensky prumysl, kde soucasne funkce plne vyhovuji. TARABA

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Štv 13. Mar 2014 23:25:20 

Registrovaný: Ned 24. Feb 2013 20:43:59
Príspevky: 529
no takže musíme všichni do nasa a dát IMF kšeft..posléze, když budeme velmi dobří zákazníci nám do toho fpga pár polí přisypou..oujé..


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Sob 15. Mar 2014 11:43:53 

Registrovaný: Str 11. Dec 2013 9:04:35
Príspevky: 77
Tak jsem zase trochu měřil a rád bych se s vámi podělil. Myslím, že není daleko doba kdy mě už někdo za mé rýpání zastřelí, ale neumím to jinak. Trochu jsem se podíval na tu dobu buzení TCI výstupů a zjistil znepokojující věc. Při konstantních otáčkách je vše jak má být, ale při akceleraci dochází ke zkracování doby buzení a to velmi podstatně. Vlastnost (ale tentokrát se domnívám, že půjde spíše o chybu) souvisí s rychlostí změny otáček, souvisí s počtem impulsů na otáčku ze snímače a dokonce souvisí i s nastavením děliče 1:1,1:2, 2:1 v Masteru. Dle mého soudu tento problém může způsobovat proč to Marabovi nejde do otáček protože to zkrácení je z nastavených 2 ms na 1ms a krátkodobě jsem se dostal i na 0,5 ms, kdy již se jiskra opravdu nedostaví. V tu chvíli je směs obohacena a každý joul energie výboje je třeba. Co vy na to ?


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Sob 15. Mar 2014 15:37:05 

Registrovaný: Ned 24. Feb 2013 20:43:59
Príspevky: 529
Budeš zastřelen a pověšen i s jednotkou na pranýři! A právě proto jsem zastáncem CDI variant :) Nejen, že je to podstatně dokonalejší způsob, než TCI, ale taky na tom relativně není co zkazit z hlediska sw.. :)


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Sob 15. Mar 2014 17:06:36 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1521
Bydlisko: Dobříš
Dobry den,
s dobou buzeni TCI - DWELL TIME je to jednoduche. Pri zmene otacek motoru jsou jen tri moznosti:
1) zmeni se doba buzeni o dobu kterou se motor urychli/zpomali
2) doba buzeni bude presna ale zmeni se uhel predstihu a to hodne
3) jste Buh a korigujete uhel sepnuti civek potoze vite jestli motor bude zpomalovat nebo zrychovat v dobe kdy se jiz budi :-)
MASTER bod 3) nezvladne do Bozske roviny se zatim nedostal proto do
2.000 ot/min reguluje presny cas viz. bod 2) nad tyto otacky presny uhel viz. bod 1)
TARABA

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Sob 15. Mar 2014 19:03:05 

Registrovaný: Str 11. Dec 2013 9:04:35
Príspevky: 77
Body chápu, ale mě se jedná o zkracování impulsu při změně otáček, ne v ustáleném stavu. Dostal jsem se již do situace, že se impuls zkracuje na téměř nulovou hodnotu. U skutečného motoru k tomu samozřejmě nedojde, protože motor nebude pálit a tudíž ani zrychlovat. Ale zjistil jsem podstatný fakt a to, že toto zkracování souvisí s nastavením ofsetu snímače. Pokud je ofset 0 je chyba velmi významná. Poku je ofset kolem poloviny úhlu zubu je téměř neměřitelná, je to asi na delší diskuzi, ale je to podle mého opravdu chyba a to velmi vážná.


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Sob 15. Mar 2014 19:10:03 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1521
Bydlisko: Dobříš
poprosim te aby jsi svoje měření a výsledky poslal přímo ing. Tarabovi na jeho email.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Sob 15. Mar 2014 21:21:13 

Registrovaný: Str 11. Dec 2013 9:04:35
Príspevky: 77
Zítra nastylizuji a pošlu, má to celkem složité souvislosti. Nejvíce se problém projevuje u snímačů s menším počtem impulsů na otáčku, kdy u snímače s jedním až čtyřmi impulsy v závislosti na nevhodném ofsetu může dle mého způsobit téměř nepoužitelnost, protože doba sepnutí klesá k nule.


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Sob 15. Mar 2014 21:26:45 

Registrovaný: Uto 29. Jan 2013 22:25:12
Príspevky: 454
no ..ale to je "znama vec" ..
preto su pouzivane kola s viac zubami..

jednotky totizto "kalkuluju" s uhlovym zrychlenim,
cim viac impulzov na otacku, tym presnejsie spinanie - vacsie rozlisenie. (frekvencia pulzov)
z plavidla by offset mal byt pred HU, minimalne o hodnotu maximalneho (chceneho) predstihu


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Ned 16. Mar 2014 12:28:13 

Registrovaný: Ned 24. Feb 2013 20:43:59
Príspevky: 529
JRD McLAREN píše:
no ..ale to je "znama vec" ..
preto su pouzivane kola s viac zubami..

jednotky totizto "kalkuluju" s uhlovym zrychlenim,
cim viac impulzov na otacku, tym presnejsie spinanie - vacsie rozlisenie. (frekvencia pulzov)
z plavidla by offset mal byt pred HU, minimalne o hodnotu maximalneho (chceneho) predstihu


no to je ale celkem logické :), potože pokud by byl offset menší i o 0,0001* BTDC, než požadovaný předstih, tak by jednotka musela dopočítávat celou - pravděpodobně minulou otáčku, a do toho už by se mohlo plést samotné zrychlení, kdy by to úhlové zrychlení předešlé otáčky nebylo stejné jako úhlové zrychlení otáčky následující - té kterou chceme pálit


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Ned 16. Mar 2014 14:24:38 

Registrovaný: Str 11. Dec 2013 9:04:35
Príspevky: 77
Ono to logické vypadá, ale není. Výsledkem měření je, že pokud se doba rozepnutí tci výstupu blíží k hraně impulsu ze snímače (je jedno zda L nebo H) a pokud je použitý snímač s málo výstupky tak se významně při akceleraci snižuje doba sepnutí tci výstupu. U kol s více jak 12 zuby už je to dobré, ale u třeba čtyřzubového kola to může být při nevhodném nastavení kola vůči klice takříkajíc nepoužitelné. A vůbec v tomto případě nezávisí na offsetu samotném, ale jen a pouze na okamžiku rozepnutí výstupu vůči poloze výstupku. Pokud někdo má a používá takové málozubé kolo (což může být i kladívko) docela by mě zajímala zkušenost.


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Str 19. Mar 2014 23:57:35 
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned 11. Aug 2013 21:48:42
Príspevky: 60
Bydlisko: Brno
Nejsem si 100% jisty jestli je to chyba v SW,ale mam pocit ze to dela az po aktualizaci jednotky, protoze to driv nedelalo a zmenu nastaveni jsem nedelal. Casove spinani palivoveho cerpadla neodpovida zadanemu casu. Spinam FO8 pres DO1. XTIME 2s az 5s. Cerpadlo bezi i pres 20s.


Prílohy:
doladene s otackomerem 19032014.ig [42.7 KiB]
3390 krát

_________________
Škoda 120 @ 1200 + IMF, 1450 + IMF
Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Str 19. Mar 2014 23:59:35 
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned 11. Aug 2013 21:48:42
Príspevky: 60
Bydlisko: Brno
Myslim samozrejme beh po zapnuti klicku. Testovaci sepnuti pres "manualni" sepnuti vystupu odpovida zadanemu casu.

_________________
Škoda 120 @ 1200 + IMF, 1450 + IMF


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Štv 20. Mar 2014 0:29:14 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1521
Bydlisko: Dobříš
mělo by to jít následovně: otevřít soubor nebo import z jednotky, přepsat čas a záznam do flash.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Štv 20. Mar 2014 14:55:18 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1521
Bydlisko: Dobříš
A nechci ti do toho mluvit,ale s takovými hodnotami předstihu ten motor budeš dělat brzo znovu. Patnactka s takovou hodnotou plnícího tlaku musí dát při spravném naladění kolem 400 koní. Kolik máš ted? 130? 150? Z toho co vidím tak víc ani být nemůže.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Štv 20. Mar 2014 19:40:57 
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned 11. Aug 2013 21:48:42
Príspevky: 60
Bydlisko: Brno
Je to 1470 8V Favorit. Palivo E85. 186k. Jezdi to tak dva roky. Vic jak 1.4b do toho netlacim.

_________________
Škoda 120 @ 1200 + IMF, 1450 + IMF


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: Chyby v software
PoslaťNapísal: Štv 20. Mar 2014 19:46:54 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1521
Bydlisko: Dobříš
no ale při 1.4 bar by ten motor musel mít cca 350-400HP http://youtu.be/dJB8rP_bwrs

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odoslať novú témuOdoslať odpoveď Stránka 1 z 5   [ Príspevkov: 115 ]
Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Ďalší


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Slovenský preklad: Senky & Kamahl.