Zmeniť veľkosť písma
Aktuálny čas je Ned 17. Okt 2021 17:57:53


Odoslať novú témuOdoslať odpoveď Stránka 1 z 3   [ Príspevkov: 66 ]
Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší
Autor Správa
PoslaťNapísal: Pia 05. Mar 2021 20:40:25 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
Zdravím ,mam audi s motorem 2.3 kod motoru NG je to motor se vstřikováním K jetronic. a sehnal jsem právě jednotku imfsoft s kabeláží ,vstřiky ,cívky ,snímačem kliky atd. jednotka je nastavená mělo to jet na tom samém motoru ale mě to nejde po pročtení dokumentu k jednotce a následné spojení a jednotkou jsem zjistil že spatně snímá kliku nasel jsem zde na forum že držák hallova snímač musí být nemagnetický takže jsem to předělal na hliník snímač na kliku tam sériově nikdy nebyl to se nic nezměnilo snímací kotouč je z koupený z imfsoft basic 36-1 zkoušel jsem i měnit hodoty offsetu nebo snímací kotouč


Prílohy:
oaciloskop2.jpg
oaciloskop2.jpg [ 373.66 KiB | Zobrazené 2209 krát ]
Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Pia 05. Mar 2021 20:43:43 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
Ještě použitý snímač kliky z BMW halluv snimač


Prílohy:
Nastavení kliky.jpg
Nastavení kliky.jpg [ 283.25 KiB | Zobrazené 2208 krát ]
Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Pia 05. Mar 2021 21:31:33 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1558
Bydlisko: Dobříš
Není synchronizace prvního zubu. Zaškrtni invert PA a natoč oscilo.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Sob 06. Mar 2021 12:09:52 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
inverze zaškrtnuta uloženo do paměti a všiml jsem si že po zaškrtnutí nejede při točení motoru palivové čerpadlo které spina právě jednotka


Prílohy:
osciloskop inverze.png
osciloskop inverze.png [ 73.43 KiB | Zobrazené 2202 krát ]
Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Sob 06. Mar 2021 13:07:25 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1558
Bydlisko: Dobříš
Jaké je číslo toho snímače bmw? Je to určitě hall? Není to vr se stíněním?

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Sob 06. Mar 2021 13:37:44 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
Je na něm tohle číslo S103557-002


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Sob 06. Mar 2021 15:21:36 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1558
Bydlisko: Dobříš
Podle čísla Hall. Máš v jednotce aktuální FW a k tomu používáš stejnou aplikaci? Invertem čidla se nic nezměnilo a mělo by to minimálně otočit vzestupnou hranu po mezeře.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Sob 06. Mar 2021 15:36:12 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
Jestli se v tom správně orientuju tak ano přidám screen


Prílohy:
master soft.png
master soft.png [ 449.99 KiB | Zobrazené 2197 krát ]
Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Sob 06. Mar 2021 18:15:23 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1558
Bydlisko: Dobříš
To je aktuální. Změny ukládáš do RAM nebo FLASH?

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Sob 06. Mar 2021 18:59:26 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
do flash


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Sob 06. Mar 2021 20:39:52 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1558
Bydlisko: Dobříš
Na screenu vidím ram,ta slouží jen pro ukládání při ladění. Všechno ostatní do flash a ne za běhu motoru. Je to divné,oba ty osciloskopy jsou stejné bez i s invertem a není tam vidět mezera. Zkus ještě jednou přehrát FW a nech to bez invertu. Tam jiná možnost nastavení není.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Sob 06. Mar 2021 21:24:18 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
Ano na screenu to tak zrovna mám ale na 100% jsem to ukládal na flash už jsem si pročítal forum před čtrnácti dny a našel jsem tvůj příspěvek kde to zminuješ.
FW jsem ještě nepřehrával ale četl jsem o tom tady něco musí se teda odpojit vše a jen s napájením přehrát nebo ještě na něco si mám dát pozor ?


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Sob 06. Mar 2021 23:07:15 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
Tak jsem se do toho pustil ještě dnes FW jsem přehrál uspěšne bez jakýchkoliv problému jednotka byla jen na napájení a podle verze CPU jsem zvolil FW bohužel to nijak nepomohlo pořad osciloskop ukazuje to samé viz screen. po zaškrtnutí inverze tak taky to samé před přehraním FW


Prílohy:
osciloskop po FW.jpg
osciloskop po FW.jpg [ 347.12 KiB | Zobrazené 2187 krát ]
Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Ned 07. Mar 2021 1:36:49 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1558
Bydlisko: Dobříš
Ale tady už je oscilo správně. První zub má synchronizaci ,to je zub index začínající v té mezeře. Nepoznám ale z toho jestli to byl invert nebo ne

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Ned 07. Mar 2021 10:11:54 

Registrovaný: Uto 29. Jan 2013 22:25:12
Príspevky: 469
Luketor píše:
Ještě použitý snímač kliky z BMW halluv snimač

Este skus znizit napatie v tej tabulke z 5 Voltov na povedzme 4.5Volta ... pre uroven H

EDITED: ..ale ono to vyzera ze uz to snima spravne ..
a aj vystupy to uz spina ... NEAKO ...


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Ned 07. Mar 2021 13:02:47 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
Libor12 píše:
Ale tady už je oscilo správně. První zub má synchronizaci ,to je zub index začínající v té mezeře. Nepoznám ale z toho jestli to byl invert nebo ne

Je to bez invertu


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Ned 07. Mar 2021 13:14:53 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
JRD McLAREN píše:
Luketor píše:
Ještě použitý snímač kliky z BMW halluv snimač

Este skus znizit napatie v tej tabulke z 5 Voltov na povedzme 4.5Volta ... pre uroven H

EDITED: ..ale ono to vyzera ze uz to snima spravne ..
a aj vystupy to uz spina ... NEAKO ...

V tom případě by to ted mělo jet ale ani to neblafne.
Takže jsem hned zkontroloval jiskru kterou to dava a palivo jde taky citit


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Ned 07. Mar 2021 14:52:40 

Registrovaný: Uto 29. Jan 2013 22:25:12
Príspevky: 469
tak pravdepodobne nemas spravne hornu uvrat - offset.

ten 5 valec ma jake poradie zapalovania ..?? 1-2-4-5-3 alebo 1-5-2-3-4


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Ned 07. Mar 2021 16:00:30 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
Na offset jsem se díval a jsem z toho trochu jelen ,offset je v uhlech a z toho snímacího kotouče jsem pochopil že jeden zub je 5 stupnu to chápu správně ? a teda offset je uhel od snímače k čemu ? k té mezeře co je na snímacím kotouči ? a motor musí být v HO prvního válce
A zapalovaní je 1-2-4-5-3


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Ned 07. Mar 2021 16:02:52 

Registrovaný: Uto 29. Jan 2013 22:25:12
Príspevky: 469
Offset je "uhol" od medzery k HU (TDC)

Este napr. u BMW R6 zapalovanie nezacina valcom cislo 1 ale valcom cislo 5 ... (tusim) ...
takze si to treba najst ...


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Ned 07. Mar 2021 21:29:55 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
Pořad v tom plavu takže offset musí být v mínusu ? A uhly se počitají v protisměru hodinových ručiček ?

S tím zapalováním to zkusím zjistit.


Prílohy:
IMG_20210307_151758.jpg
IMG_20210307_151758.jpg [ 2.69 MiB | Zobrazené 2174 krát ]
Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Ned 07. Mar 2021 21:43:38 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1558
Bydlisko: Dobříš
U těch I6 je to kvůli zkrutu kliky, mají to tak i jpn motory,startuje od středu ke kraji. Ofset je udaný v záporné hodnotě. Jestliže válec číslo 1 zapaluje jako první tak jej nastav do HU a ve směru otáčení změř úhel mezi hranou prvního zubu mezery a středem čidla.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Uto 09. Mar 2021 20:55:07 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
Včera jsem hledal od kdy startuje ten muj motor a nenašel jsem to :( tak mě napadlo když už to někdo nastavoval tak jestli to nejde poznat z nastavení výstupu ? přidám screen
Dneska jsem se dostal do dílny a zkoušel jsem aspon změřit ten uhel na ten první válec změřil jsem to jak říkal Libor a je to -230 ale ani to neblaflo :(


Prílohy:
nastavení výstupu.jpg
nastavení výstupu.jpg [ 393.88 KiB | Zobrazené 2159 krát ]
Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Str 10. Mar 2021 1:16:53 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1558
Bydlisko: Dobříš
No jde o to,jestli ty výstupy fyzicky odpovídají těm zadaným úhlům.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: snimaní kliky
PoslaťNapísal: Str 10. Mar 2021 20:19:11 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1558
Bydlisko: Dobříš
Pro jistotu at mluvíme o tom samém. Pokud na fotce je 1 válec v horní úvrati a motor se z tohoto pohledu točí vpravo je úhel offsetu -120st.


Prílohy:
IMG_20210307_151758.jpg
IMG_20210307_151758.jpg [ 2.53 MiB | Zobrazené 2151 krát ]

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok
Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odoslať novú témuOdoslať odpoveď Stránka 1 z 3   [ Príspevkov: 66 ]
Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Slovenský preklad: Senky & Kamahl.