Zmeniť veľkosť písma
Aktuálny čas je Uto 28. Sep 2021 6:02:48


Odoslať novú témuOdoslať odpoveď Stránka 3 z 3   [ Príspevkov: 66 ]
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3
Autor Správa
PoslaťNapísal: Uto 13. Apr 2021 19:10:41 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
Zaškrtl jsem invert nastavil body snímaní na 3 a filtr 10ms. Chápu že modrá čára zub indexu musí začínat v mezeře ale nevím jak toho docílit. Když jednou tam je v té mezeře a pak není a to jsem nic neměnil krom uhlu vstřiku a zapalovaní . Ta mezera by se neměla měnit pokud nepohnu čidlem nebo nezměním offset ??


Prílohy:
Image2.jpg
Image2.jpg [ 245.83 KiB | Zobrazené 1599 krát ]
Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Uto 13. Apr 2021 20:10:28 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1557
Bydlisko: Dobříš
To se dá ovlivnit pouze tímto. Ještě jak daleko je čidlo od zubů? Vyndej svíčky ať je to co nejvíce plynulé a nech zapnutý pouze PA,index a úhel, ostatní vypni. Začni točit a teprve pak spusť záznam. Bez a s invertem čidla.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Uto 13. Apr 2021 20:36:29 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1557
Bydlisko: Dobříš
Hele a ted koukám detailně na to oscilo. Úhel je cca 352-355st ,špička zelená musí končit přesně na řádku 360. Napětí na snímači ukazuje oscilo kolem 5V,ale jednotka tam pouští skoro 8V. Ty jsi tam dával nějaký odpor? Jaké cívky zapalovací tam jsou? S kabelem nebo přímo na svíčce? Je kabel od čidla aspoň twistovaný,pokud není stíněný? Je to stínění uzemněné na obou koncích? Poslední oscilo je "nastavené". To způsobí pouze EMI rušení.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Uto 20. Apr 2021 22:02:39 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
Ahaa chápu prostě to nesnímá celých 360 stupňů.
Odpor já jsem žádný nedával kabeláž už taky byla tak nevím
Cívky jsou přímo na svíčce.
Kabel k snímací otáčení kliky bylo mi řečeno že je stíněný řekl bych že je jen twistovaný přidám foto u konektoru je tam smrstovacka mam jí sundat ať víme přesně ?


Prílohy:
IMG_20210414_174406.jpg
IMG_20210414_174406.jpg [ 2.4 MiB | Zobrazené 1561 krát ]
Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Uto 20. Apr 2021 22:20:02 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1557
Bydlisko: Dobříš
To bude stíněný kabel k tomu čidlu.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Uto 20. Apr 2021 22:26:09 

Registrovaný: Uto 29. Jan 2013 22:25:12
Príspevky: 469
..ono to proste blbo snima...

Jak je na tom starter .. ?? neni unaveny ..??
co kable co idu k nemu ..?? "stare povodne" ... ??


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Uto 20. Apr 2021 22:29:36 

Registrovaný: Uto 29. Jan 2013 22:25:12
Príspevky: 469
vyber sviecky, zastartuj a nahraj oscilo ...
tak aspon 2 otacky aby boli videt ....


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Uto 20. Apr 2021 22:33:51 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1557
Bydlisko: Dobříš
Ty cívky na svíčkách mají kolik vývodů? 2,3,4? Je na to uzpůsobená jednotka? Ty 3v na čidle se taky někde ztrácí. Shodou okolností teď taky dělám Hall a jednotka do něj dává 8,4V. Ty ukazuje i osciloskop. Ty máš na prtsc taky 8.4V ale na oscilu necelých 5V

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Str 21. Apr 2021 22:15:40 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
Cívky mají 3 vývody. Jak myslíš že je uzpůsobena jednotka ? Jako nastavení v jednotce nebo jestli ta jednotka dokáže ovládat ty cívky ?
Startér starý stav nic moc by mě nenapadlo že by startér měl vliv kabely taktéž staré nic budu to muset dát do pořádku ještě jak budu mít teď v týdnů čas vytáhnu svíčky a natočím oscilo


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Štv 22. Apr 2021 23:00:43 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1557
Bydlisko: Dobříš
Záleží na tom jaké ty cívky jsou. Tyhle vícevývodové mají většinou vlastní spínací tranzistor a místo sepnutí k zemi naopak posílají napěťový signál. Musí se to nastavit v sw nebo tak rovnou jednotku vyrobit.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Štv 22. Apr 2021 23:05:51 

Registrovaný: Uto 29. Jan 2013 22:25:12
Príspevky: 469
Libore na tom motoru boli seriove cievky 3 vyvodove .. .TCI ...

konektor na taky "zasuvaci" nerez plech ..
take velke kockate oneeee...


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Str 28. Apr 2021 20:11:23 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
Cívky jsou tyhle snažil jsem se někde najít nějaké informace jak funguje ale já to neumím najít.
Kdyby měli ty cívky vliv na to napětí na tom snímači tak bych mohl je všechny odpojit a natočit oscilo ?


Prílohy:
IMG_20210428_172840.jpg
IMG_20210428_172840.jpg [ 3.92 MiB | Zobrazené 1459 krát ]
Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Str 28. Apr 2021 22:04:05 

Registrovaný: Uto 29. Jan 2013 22:25:12
Príspevky: 469
tieto cievky su v pohode ..aj u BMW ...
natoc to oscilo "bez sviecok" ...

..
ja si aj tak myslim, ze ten motor ma statovat na 3. ci 4.valec ...
s offsetom okolo 60st ..


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Sob 15. Máj 2021 16:00:59 

Registrovaný: Ned 28. Feb 2021 12:57:12
Príspevky: 26
Takže konečně jsem se k tomu dostal vytáhl jsem svíčky odpojil jsem i cívky a přidavam oscilo a pořad se napětí drží kolem 5v a nesnímá to 360 Libore to by neměl být problém v cívkách a jejich nastavení ale ve snímaní kliky ?


Prílohy:
vyndane svíčky.jpg
vyndane svíčky.jpg [ 245.25 KiB | Zobrazené 1043 krát ]
Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Sob 15. Máj 2021 16:32:56 

Registrovaný: Uto 29. Jan 2013 22:25:12
Príspevky: 469
..mne to pride ze teraz je to nasnimane dobre ...

Daj este nejake cislo z toho snimaca..
nech si viem pozret co je to zac,,


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
PoslaťNapísal: Sob 15. Máj 2021 18:38:37 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1557
Bydlisko: Dobříš
Nasnímané je to dobře,ale to napětí může srážet i samotný snímač. Některé Hall snímače když připojím na 12v stejně je signál 5v. Nicméně zub index je mimo mezeru. Natoč to s invertem čidla,jestli tam u tohoto není.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odoslať novú témuOdoslať odpoveď Stránka 3 z 3   [ Príspevkov: 66 ]
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Slovenský preklad: Senky & Kamahl.