Zmeniť veľkosť písma
Aktuálny čas je Sob 24. Aug 2019 14:12:12


Odoslať novú témuOdoslať odpoveď Stránka 1 z 1   [ Príspevkov: 15 ]
Autor Správa
 Predmet príspevku: TPS
PoslaťNapísal: Sob 05. Jan 2013 18:16:24 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1520
Bydlisko: Dobříš
TPS (Throttle position sensor) - snímač polohy škrtící klapky.

Popis funkce: potenciometr
Snímač je napájen přes kontakt uzemnění signálního napětí. S postupným otevíráním klapky vzrůstá napětí směrované do řídící jednotky a naopak.

Použití:
1. Obohacení směsi při akceleraci
2. vypnutí dodávky paliva při deceleraci
3.kontrola volnoběhu
4. kontrola plnícího tlaku
-------------------------------------------------------------------------------------------------
5. V případě použití zastaralého Alpha N řízení, určuje zátěž motoru(nedoporučuji)
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Vstupy:
G - uzemnění
+5V - napájení sinálním napětím
An - výstup signálního napětí

*upozornění - zapojení musí být vždy tak,aby napětí na 0% (zavřeno) odpovídalo 0.5V a 100% (max otevřeno) 4.5V nikdy ne obráceně.

Příklad nastavení:


Prílohy:
nastavení TPS.png
nastavení TPS.png [ 6.94 KiB | Zobrazené 48967 krát ]

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok
Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: TPS
PoslaťNapísal: Sob 27. Apr 2013 21:47:05 

Registrovaný: Sob 13. Apr 2013 15:30:15
Príspevky: 347
Bydlisko: Klášterec nad Ohří
no to je krasne . muj senzor na klapce ma 1280ohm zavreny a 4050ohm otevreny takze asi funguje presne obracene . to sem asi nahranej ..... a je naky duvod proc to nemuze byt obracene ?


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: TPS
PoslaťNapísal: Sob 27. Apr 2013 23:33:39 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1520
Bydlisko: Dobříš
a co ti brání zapojít to tak jak je napsáno? Je to potenciometr takže stačí otočit vstupní napětí.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: TPS
PoslaťNapísal: Sob 18. Máj 2013 20:07:37 

Registrovaný: Sob 13. Apr 2013 15:30:15
Príspevky: 347
Bydlisko: Klášterec nad Ohří
tak a jeto zapojeno 0% je na 0.5V a 100% je na 4V. Diky


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: TPS
PoslaťNapísal: Sob 08. Jún 2013 11:15:18 

Registrovaný: Str 03. Apr 2013 22:22:35
Príspevky: 485
Bydlisko: Klatovy
Musí ty hodnoty být přesně 0.5V(0%) a 4.5V(100%), nebo může být např. 1V(0%) a 3V(100%) a podle toho upravit tabulku?


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: TPS
PoslaťNapísal: Sob 08. Jún 2013 11:40:12 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1520
Bydlisko: Dobříš
Ano. Může to tak být. Jen musíš dodržet směr nárůstu napětí. Zavřeno 1 otevřeno 3 a upravit tabulku. Tím menším rozpětím se ale připravuješ o citlivost snímače.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: TPS
PoslaťNapísal: Sob 08. Jún 2013 13:13:39 

Registrovaný: Str 03. Apr 2013 22:22:35
Príspevky: 485
Bydlisko: Klatovy
Udělal jsem to snímání přes převod, ale pořád to nepokryje celou dráhu toho potenciometru. Jedině sehnat potenciometr s menším úhlem natáčení...


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: TPS
PoslaťNapísal: Sob 08. Jún 2013 20:17:09 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1520
Bydlisko: Dobříš
takový neznám. Všechny se dělají v úhlu 90st. Prostě to zkus,drobné doladění se potom dá ještě udělat v tabulce zátěže.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: TPS
PoslaťNapísal: Pia 05. Jún 2015 20:55:54 

Registrovaný: Pon 13. Apr 2015 14:32:12
Príspevky: 202
Ahoj. Pořád platí,že výstupní napětí musí , při otvírání klapky, stoupat ?

Díky


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: TPS
PoslaťNapísal: Ned 07. Jún 2015 13:19:11 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1520
Bydlisko: Dobříš
Ano platí.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: TPS
PoslaťNapísal: Ned 07. Jún 2015 19:10:43 

Registrovaný: Pon 13. Apr 2015 14:32:12
Príspevky: 202
Dík. Už to mám správně :-)


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: TPS
PoslaťNapísal: Sob 05. Sep 2015 19:37:29 

Registrovaný: Ned 10. Mar 2013 1:22:36
Príspevky: 275
a důvod proč to nemůžu mít naopak?
na 4-klapku při použití TPS co mám k dispozici to fyzicky zapojím jedině opačně, tzn 4V zavřeno, 0,5V otevřeno.
musím teda shánět jiný TPS...?


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: TPS
PoslaťNapísal: Sob 05. Sep 2015 22:51:03 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1520
Bydlisko: Dobříš
Od posledního fw můžeš zapojit jak ti to vyhovuje.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: TPS
PoslaťNapísal: Ned 06. Sep 2015 11:07:10 

Registrovaný: Ned 10. Mar 2013 1:22:36
Príspevky: 275
no, tak sem se dočkal :-)

a pačemu to bylo?


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
 Predmet príspevku: Re: TPS
PoslaťNapísal: Ned 06. Sep 2015 15:13:12 
Administrátor

Registrovaný: Uto 01. Jan 2013 14:29:10
Príspevky: 1520
Bydlisko: Dobříš
Nevím,nejaká logika v sw. Každopádně ted to už funguje.

_________________
Pro členy tohoto fóra platí 10% sleva. Objednávky prosím do sz.
Obrázok


Hore
 OfflineProfil  
Odpoveď s citáciou  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odoslať novú témuOdoslať odpoveď Stránka 1 z 1   [ Príspevkov: 15 ]


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Slovenský preklad: Senky & Kamahl.