Ahoj. Diky vsem za vysvetleni. Taky nejsem odbornik na pid regulaci, nejhorsi je to ze moc dobre vim co chci, ale nevim co ty cisla znamenaji. Uz mam mensi predstavu, tak uvidim.
Ted jsem nastavil P i I na stejne hodnoty P=50 , I=50 , D=0 , Z= 1 a klapka je pomala, sice v obou smerech,ale vyhovuje mi to. Uz se to nesnazi dohanet jak blazen, ale klesa hezky pomalu az na zadany litr.
Klapka mechanicky doraz ma, jen jsem ji predelal tak, aby nebyla v klidu otevrena na +- 8 procent. Original felicia klapka je bez napeti otevrena na 8 procent a vic a vice zavrit ji musi regulace. Coz jsem nechtel, abych to mohl ridit jako civku jednim vystupem. A omezil jsem jeji maximalni otvirani na 12 procent. ( jen volnobeh, to je snad jasny:-)) )
Ohledne PID regulace jsem toho procetl dost i Hrnousuv prispevek, jen to je pro mou predstavivost docela slozity. S teorie nejde vsechno pochopit, teda jde ale musi to byt podano kantorsky, alespon v mem pripade, a urcite nejsem jediny. Prirovnal bych to k tomu, kdyz ucim svoje deti matematiku. Neni to otom, ze tohle jsou cisla a zacni je nasobit delit apod.. Musi se jim to podat graficky (hrusky jabka...) a po case uz vidi cisla. Tak je to se vsim.
Dnes jsem tu mel zakaznika, kteremu i v autorizovanem servisu menily setrvacnik, prevodovku, poloosy kvuli vibracim nad 100km/h . A je to vstrikem na druhem valci. A jak jsem na to prisel? Protoze to delam a umim. Nee tim to neni?

)).
Je to jen tim, ze vim ze superb 2010 2,0l tdi CR pri 100km/h zveda boost a tim i davku paliva. A pomoci diagnostiky je to uz brnkacka (odchylky casu jednotlivych valcu). Proc na to neprisli v predchozich servisech? Neni to tim, ze tomu nerozumi, je to tim ze to jeste nikdy neresili. Tak je to s vsim. Prot lo se mi Liborovo vysvetleni libi, jen diky rendovi tee zas nevim!

)) Zatim dik